mýval

5. srpna 2006 v 9:43 | jááááááááááááááá |  zvířátka
Mýval severní (Procyon lotor) // UK: northern raccoon DK: Vaskebjorn FI: Pesukarhu pesukarhuja FR: Raton-laveur Raton laveur NL: Wasbeer IT: Procione Lavatore HU: Mosómedve DE: Waschbär PL: Szop pracz SK: medvedík čistotný CZ: medvídek mýval severní ES: Mapache común SE: Tvättbjörn

Řád:Šelmy
Čeleď:Medvídkovití
Věk:13 let
Délka:i s ocasem 90 - 100cm
Váha:5 - 12kg
Potrava:převažuje masitá - drobní ptáci, savci, raci, vejce
Biotop:lesy v blízkosti řek a jezer
Způsob života:žije v menších skupinách - samec s několika samicemi, aktivní po soumraku, leze po stromech a dobře plave
Rozmnožování:samice je březí 63 - 65 dnů, po kterých vrhá 4 až 5 mláďat
Výskyt:Severní a Střední Amerika, vysazen v západní Evropě, kde se dobře aklimatizoval
zdroj: http://inuyashaa.blog.cz/0606/myval-severni
 


Komentáře

1 Petra Petra | E-mail | 6. února 2007 v 13:51 | Reagovat

Pěkné prostě skvělé!!!!!:-) fakt jsmi pomohl(a)!!!to si piš!!ne jak na tich ostatních blogách !!!:-)

2 Monika13 Monika13 | E-mail | Web | 6. února 2007 v 16:14 | Reagovat

tak to jsem rada dekuju

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.